VOS MANAGEMENT BV

Yuri Vos ervaren Agile Coach Informatiemanager Project Manager Interim Manager Programma Directeur Programma Manager

Curriculum Vitae

 
Resultaat gedreven leider met oog voor detail, de weg en het geheel
Vanaf 1995 heb ik relevante werkervaring opgedaan als consultant in diverse branches. Ik heb gewerkt in de telecom, het onderwijs en in de zakelijke dienstverlening. Als leidinggevende en mt-lid ben ik 20+ jaar verantwoordelijk geweest voor het aansturen van diverse teams, zowel binnen ICT als ook daarbuiten. Hierdoor kan ik de vertaalslag van business naar IT goed maken en ben ik in staat om op beide snijvlakken te acteren.

Ik ben resultaat gedreven en verlies daarbij de weg naar het doel niet uit het oog. Ik houd van een agile mindset, mensen verbinden en van pragmatisch aanpakken. Daarnaast vind ik helder en open communiceren belangrijk. Ik ben inhoudelijk sterk en in staat het totaaloverzicht te houden, om snel beslissingen te nemen en klantgerichte oplossingen aan te dragen. Ik heb veel ervaring op het gebied van programma management, software development (Waterval, Agile, Scrum, Kanban), informatiemanagement en financieel management en het draaien van operationele afdelingen.

Ik ben creatief in het bedenken van oplossingsrichtingen en zie het als een uitdaging om deze denkwijze te stimuleren bij anderen. Ik heb een passie voor coaching (één op één en in teamverband) en krijg energie als ik daaruit resultaat zie ontstaan.

Competenties

 
Mijn toegevoegde waarde
 
Verbinder Coach

Door mensen te verbinden ben ik in staat om het team succesvol te maken. Door (persoonlijke) coaching help ik mensen in hun kracht te komen.

Resultaat gedreven

Ik ben resultaat gedreven door focus op business-value zonder de weg naar het doel te verliezen. De weg naar het doel is niet altijd kort een omweg is soms nodig.

Inventief

Effectief door buiten de kaders te denken en deze denkwijze bij anderen te stimuleren. Vanuit een helder doel en een helicopterview komen tot een oplossing die daadwerkelijk bijdraagt.

Analytisch vermogen

Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen ben ik in staat om snel tot de kern van het probleem te komen en kan hierdoor een oplossing voorstellen.

Werkervaring

 
Mijn ontdekkingsreis
 
 • Jul 2019 - ...

  Technische Universiteit Delft

  Programma Directeur / Manager
  Vanuit de behoefte binnen de Technische Universiteit Delft de digitale dienstverlening aan studenten, docenten en de onderwijsorganisatie te verbeteren heb ik het programma Digital Excellence for Education geleid. Het programma is opgedeeld in drie deelprogramma’s te weten: onderwijslogistiek, onderwijsadministratie en teaching & learning met ieder zijn eigen doelstelling en programmamanagement.
 • Dec 2018 - Apr 2019

  Universiteit Gent

  Adviseur
  Betrokken geweest als adviseur bij de Europese aanbesteding van een Learning Management System (LMS | D2L Brightspace) voor de Universiteit Gent. Het advies betrof onder andere de aanbesteding, de architectuur, het informatiemodel en inrichting van de projectorganisatie.
 • Oct 2018 - Dec 2018

  Technische Universiteit Eindhoven

  Agile Coach
  Een aantal workshops georganiseerd met als doel een aanpak te introduceren waarmee op een klantgerichte manier processen geoptimaliseerd kunnen worden binnen de TU/e. Methoden zoals Impact Mapping, Scrum en Lean zijn geïntroduceerd.
 • Sep 2017 - Sep 2017

  Top Support Award gewonnen!

  Agile Coach
  Heel erg trots dat we in 11 maanden tijd een prachtige Digitale Leer en Werkomgeving hebben neergezet en daar ook nog de prestigieuze Top Support Award voor gewonnen hebben. De Award staat voor: ‘samenwerken’, ‘resultaatgerichtheid’ en ‘klantbetrokkenheid’. Met de inzet van o.a. Scrum, Specification by Example, een Agile mindset en hard werken hebben we dat meer dan waargemaakt.
 • Mar 2017 - Mar 2017

  Online Media in Higher Education Congres

  Spreker
  Spreker op de 5de editie van het congres Online Media in Higher Education. Ik heb uitgelegd hoe we succesvol een Digitale Leer en Werk Omgeving (DLWO) - myeur.nl - binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben geïmplementeerd en de studenttevredenheid van een 5.5 naar een 7 hebben gebracht binnen 4 maanden na go-live. Ons succesverhaal over samenwerken, een duidelijk doel hebben en een hoge kwaliteit portaal creëren door zaken anders aan te pakken, in nauwe samenwerking met de studenten en faculteiten. www.omhe.nl
 • Feb 2017 - Jul 2019

  Erasmus Universiteit Rotterdam

  Agile Coach | Project Manager | Product Owner
  Vanuit de behoefte van de Universiteit de totale software development lifecycle te professionaliseren heb ik vanuit de rol Agile Coach een veranderingstraject geïnitieerd en begeleid. Het doel was naast het opleveren van verschillende projecten (DLWO | RIS | Intranet | LMS) het implementeren van de ‘nieuwe Erasmus werkwijze’. De scope van de opdracht betrof zowel Business als ook IT van Strategie tot Product in een complexe multidisciplinaire omgeving. Waarbij de complexiteit zowel in een technisch uitdagende keten van technologieën zat als ook in een politiek gevoelige omgeving met vele belangen. De Agile aanpak is zeer succesvol gebleken en is binnen de EUR als standaard ‘project’ aanpak verheven. Tijdens de transformatie zijn middelen als Agile Portfolio Management, SCRUM, Kanban, Impact Mapping en Specification by Example (synoniemen: ATDD, BDD) geïntroduceerd en geïmplementeerd. Gedurende een langere periode als Product Owner voor het gehele onderwijs domein opgetreden en de verschillende development teams en leveranciers van de EUR aangestuurd vanuit het CIO / Informatie Management.
 • Aug 2015 - Feb 2017

  Erasmus Universiteit Rotterdam

  Test manager
  Als consultant verantwoordelijk voor het opzetten en implementeren van een test beleid binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast het inhoudelijk opzetten van het beleid, de strategie en de organisatie is het creëren van draagvlak bij de stakeholders binnen en buiten ICT een belangrijke taak geweest. Tevens de haalbaarheid getoetst door het begeleiden van een aantal testtrajecten zoals het implementeren van het nieuwe Research Informatie Systeem (Converis van de firma Thomson Reuters) en een upgrade van de SAP ESB.
 • Oct 2013 - Jun 2015

  Ben

  VP Operations | Product Owner
  Operationeel en financieel verantwoordelijk voor de operatie van Ben en Simpel. Rapporterend aan de directie (ExCo) van T-Mobile en nauw betrokken bij Marketing en Sales initiatieven voor de (sub-)brands van T-Mobile. Als product owner Ben nauw betrokken geweest bij de insourcing van Ben; Van IT tot operatie met name op het Sales vlak.
 • Oct 2012 - Dec 2013

  T-Mobile

  Manager Business Operations
  Verantwoordelijk voor de afdeling Direct Business Operations. Deze afdeling is primair verantwoordelijk voor een foutloze en klantvriendelijke contract fulfillment van de directe verkoop kanalen tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Waarbij value for money, hassle free, loyaliteit en X & Up sell belangrijke uitgangspunten zijn.
 • Nov 2006 - Oct 2012

  T-Mobile

  Manager ICT Delivery & Support | Manager Test
  Binnen T-Mobile IT een aantal afdelingen opgezet en geleid van test management tot en met derde-lijns development support. Daarnaast actief meegewerkt – van rfi tot en met transitie en operatie - aan het outsourcen van het overgrote deel van de IT development activiteiten.
 • Jan 2004 - Dec 2006

  Woningbouwvereniging Daal & Berg

  Algemeen Bestuurslid
  Een aantal jaar algemeen bestuurslid geweest van een kleinschalige woonbouwvereniging (128 woningen).
 • May 2000 - May 2000

  CMG Innovatica

  Spreker
  Talking XML to a database. Een samenvatting over de bevinding van het direct XML praten met een SQL Server database en de ontsluiting via het web met behulp van XSLT translaties.
 • Jun 1997 - Nov 2006

  CMG | LogicaCMG

  Software Developer | Test Manager | Project Manager | Manager
  Als ICT consultant in diverse branches als telecom, handel en zakelijke dienstverlening binnen CMG (CMG, LogicaCMG, CGI) diverse rollen vervuld van software ontwikkelaar, ontwerper, projectleider, testmanager tot manager. Drie van de negen jaar binnen T-Mobile verantwoordelijk geweest voor een software test afdeling.
 • Jan 1995 - Jul 1997

  Freelance

  Freelance Software Developer
  Als freelance software ontwikkelaar diverse applicaties en websites ontwikkeld. Vanaf 1996 fulltime daarvoor naast mijn studie aan de Haagse Hogeschool.