VOS MANAGEMENT BV

Yuri Vos ervaren Agile Coach Project Manager Interim Manager Programma Directeur Programma Manager

Technische Universiteit Delft

Programma Directeur / Manager | Agile Coach

Vanuit de behoefte binnen de Technische Universiteit Delft de digitale dienstverlening aan studenten, docenten en de onderwijsorganisatie te verbeteren heb ik het programma Digital Excellence for Education geleid. Het programma is opgedeeld in drie deelprogramma’s te weten: onderwijslogistiek, onderwijsadministratie en teaching & learning met ieder zijn eigen doelstelling en scope.

Doel van het programma is naast het opleveren van de verschillende projecten het initiëren en begeleiden van een organisatie verandertraject, waarbij iteratief werken vanuit klantbehoefte (Agile/DevOps) centraal staat.

De scope van het programma betreft alle 8 de faculteiten en de centrale organisatie van de TU Delft. Het betreft het digitaliseren van diverse processen binnen het bestaande applicatielandschap met bijvoorbeeld het low-code platform Pega en een aantal nieuw te verkrijgen applicaties via Europese/onderhandse aanbestedingen.

De functionele scope betreft projecten binnen de onderwijslogistiek & onderwijsadministratie denk hierbij aan het optimaliseren van de bezetting en benutting van onderwijsruimtes, de vervanging van het roostersysteem en het proces voor het vaststellen en uitvragen van het onderwijsprogramma. Maar ook aan het digitaliseren van het afstudeerproces en het student exchange proces. Naast bovengenoemde is het teaching & learning programma gericht op het verbeteren en innoveren van het onderwijs; Denk hierbij aan digitaal toetsen, online collaboration en bijvoorbeeld implementatie van plagiaat detectie software.

Kennisgebieden

Verander Management; Agile Product Management (Product Ownership); Portfolio Management; Programma Management; Project Management; Software Development; Testing; Scrum; Kanban; DevOps; Agile; Onderwijslogistiek, Onderwijsplanning, Roosteren, Student Administratie, Cursusaanbod

Methoden

Impact Mapping; Kanban; Scrum; DevOps; Information Management; Portfolio Management; Project Management

Tooling

Jira; Coachview, Mobility Online; Osiris; Osiris Zaak; Pega Systems; Syllabus+, TimeEdit