VOS Management

Yuri Vos ervaren Agile Coach Project Manager Interim Manager Programma Manager IT Geek

T-Mobile

Manager IT Delivery & Support
Als lid van het IT Enablers Management Team was ik verantwoordelijk voor het opzetten en managen van een nieuwe afdeling die na een reorganisatie binnen IT development is ontstaan. Het Delivery & Support team bestaat uit een centrale derde-lijns support organisatie binnen IT en een Delivery afdeling. De Delivery afdeling is verantwoordelijk voor de coördinatie van de diverse `software´ releases die moeten voldoen aan de gestelde plannings- en kwaliteitscriteria. Daarnaast actief meegewerkt – van rfi tot en met transitie en operatie – aan het outsourcen van het overgrote deel van de IT development activiteiten ter waarde van 39,7 mln over vijf jaar.
  • Verantwoordelijk voor het opzetten en implementeren van de afdelingsstrategie.
  • Verantwoordelijk voor een excellente operationele support vanuit `development´ met als doel de productie stabiliteit te garanderen.
  • Verantwoordelijk in de rol van Outsourcing Delivery Manager, voor het aansturen van leveranciers waarbij het sturen op en inrichten van Service Levels (KPI´s) een onderdeel is.
  • Verantwoordelijk voor de efficiënte levering van geïntegreerde software releases binnen IT om een optimale `time to market´ te behalen.
  • Financieel verantwoordelijk voor de afdeling (2.4 mln waarvan 1.3 mln ge-outsourced) en gedelegeerd verantwoordelijk voor het totale afdelingsbudget.
  • Verantwoordelijk voor de dagelijkse derde lijns support activiteiten. Key succes factoren zijn het coachen van de tweede lijns organisatie en het ontwikkelen van middelen om een maximale data kwaliteit te garanderen. Hierdoor kunnen incidenten vroegtijdig worden opgelost en waar mogelijk voorkomen. Resultaat is een gestroomlijnde klantgerichte afdeling met als uitgangspunt doen wat goed is voor T-Mobile bedrijfsbreed.
Kennisgebieden

Management; HR; Finance; Software Development; Outsourcing; Outsourcing Delivery Management

Methoden

Prince2; Lean